Uusia toimeksiantoja

Saimme valmiiksi Jokiniemen koulun yhteyteen rakennettavan uuden Tiedonjyvän päiväkodin urakkalaskentasuunnitelmat perjantaina 14.2. Seuraavana maanantaina sähköposti toi kaksi uutta mielenkiintoista toimeksiantoa: Kilterin koulun peruskorjauksen Myyrmäessä, sekä Malmiharjun kurssikeskuksen laajennus ja peruskorjaus Heinolan Lusissa.

Kilterin koulu on valmistunut 1988 ja kuuluu arkkitehtuuriltaan Myyrmäen keskustan 1980- ja 1990-luvun rakennusvaiheen keskeisimpiin rakennuksiin. Koulun julkisivut ja keskusaula on suojeltu kaavamääräyksellä (SR). Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan lvis-tekniikka, parannetaan rakenteiden tiiveyttä, sekä rakennuksen tilatehokkuutta. Alun perin koulu oli suunniteltu 460 oppilaalle, mutta tällä hetkellä oppilasmäärä on 580.

 

Malmiharjun kurssikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, Ylä-Räävelin rannalla.

Vanhimmat rakennukset alueelle on rakennettu jo 60-luvun puolivälissä. Kurssikeskus oli yhtäjaksoisesti Kuurojen Liiton käytössä 45 vuotta, ennen siirtymistään uuden omistajan haltuun 2011. Nyt tavoitteena on päivittää päärakennus ja koko alue vastaamaan paremmin kurssikeskuksille 2020-luvulla asetettuja vaatimuksia.  Samalla lisätään majoituspaikkojen määrää, sekä yhteisiä oleskelu- ja harrastustiloja.