Toimisto – excursio: Vantaa – Espoo 27.5.

Toukokuussa teimme toimiston kanssa excursion Vantaalle, jonne toimistolta on valmistunut vuoden sisään neljä koulu- ja päiväkotihanketta. Matkalle lähdettiin Lahdesta maanantaiaamuna aikaisin jälleen kerran Lakkapään pikkubussilla.

Ensimmäinen tutustumiskohde oli Pesäpuun uusi päiväkoti Korsossa. Päiväkoti valmistui alkuvuodesta ja se on kolmikerroksinen, puurakenteinen ja sijaitsee liikenteen ahtaaksi puristamalla tontilla.

Seuraava kohde oli Jokiniemen koulun A-rakennuksen peruskorjaushanke, vanha 50 – luvun täystiilikoulu. Peruskorjauksen yhteydessä opetustiloja ajanmukaistettiin ja talotekniikka uusittiin kokonaan. Esim. ilmanvaihto on uusittu osittain painovoimalla toimivaksi.

Jokiniemestä matka jatkui Kelokuusen päiväkodille. Päiväkoti on myös puurakenteinen, ja kaksikerroksinen. Rakennustontti oli L-muotoinen, mikä lisäsi hieman haastetta tilojen ja pihan suunnitteluun.

Kelokuusen jälkeen vuorossa oli vielä Kilterin koulu ja siellä tehty peruskorjaus. Rakennus kuuluu sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan Myyrmäen keskustan 1980- ja 1990-luvun rakennusvaiheen keskeisimpiin rakennuksiin ja suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr.

Kuva Pesäpuun päiväkodista