Sysmän kirjasto

Sysmän kunnantalo on valmistunut 1983 ja sen on suunnitellut Jorma Teerenmaa Lahdesta. Rakennus on osin pääosin 3-kerroksinen, betonirunkoinen ja tiiliverhottu. Rakennusmassa jakautuu kolmeen osaan niin, että sisääntuloaulan länsipuolella ovat sijainneet kunnanvaltuuston ja lautakuntien tilat, työvoimatoimisto sekä ruokasali ja edustussauna. Itäsiivessä ovat toimistotilat.

Hankkeen käynnistävänä tekijänä olivat kunnan vähenevä tilan tarve, kunnan kirjaston sijainti vuokratiloissa sekä kunnantalon talotekniikan tulo peruskorjausikään. Valtuuston kokoustilan siirryttyä Sysmän Teatteritalolle ja työvoimatoimiston supistuttua yhteispalvelupisteeksi, sijoitettiin vapaaksi jääneisiin tiloihin sekä 2. kerroksen aulaan kunnan kirjasto ja lehtisali. Lisäksi uusittiin sisääntuloaulan palvelupiste oheistiloineen. Länsisiiven talotekniikka uusittiin kauttaaltaan uutta käyttötarkoitusta palvelemaan. Kirjasto valmistui keväällä 2015.

Seuraavassa vaiheessa uusittiin itäsiiven toimistotilojen talotekniikka ja siihen liittyvät rakennusosat sekä märkätilat. Samalla parannettiin tilojen puutteelliseksi todettua ääneneristystä sekä tehtiin joitakin vähäisiä tilamuutoksia. Virasto-osan peruskorjaus valmistui syksyllä 2016.

Toimitilat

Projekti Sysmän kirjasto ja kunnantalo, käyttötarkoituksen muutos ja peruskorjaus
Laajuus 2 720 brm2
Rakennuttaja Lahti, Tilakeskus
Hankevaihe Valmistunut 2016
Sijainti Sysmä, Kirkonkylä