Pesäpuun päiväkoti

Uudisrakennus sijoittuu Korson keskustan tontille, josta purettiin pienempi päiväkotirakennus sisäilmasyistä. Tontin pinta-ala on vain alle 5 000 m2, joten sen rakentamistehokkuus on terassit huomioon ottaen melkein 0,5. Lisäksi vaaditut autopaikat ja talon huoltoliikenne lohkaisivat tonttialueesta merkittävän osan. Tästä syystä Vantaan päiväkotikonseptin mukaisen tilaohjelman ulkopuolelta hyväksyttiin rakennettaviksi paitsi laajat terassit, joiden pinta-ala on yhteensä 440 brm2, sekä myös pihan terassoitu laajennus jyrkähköön pohjoisrinteeseen.

Tiukka tilaohjelma ja tontin haastavat perustamisolosuhteet johtivat kompaktiin suunnitteluratkaisuun. Jokaisessa kerroksessa on kaksi kahden ryhmän kotialuetta, jotka avautuvat etelään ja länteen. Tiloissa on lattialämmitys ja jäähdytys. Iltakäyttötilat ovat ensimmäisessä kerroksessa. Kolmikerroksisen puurakennuksen runko toteutettiin suurelementeillä kivirakenteisen tuulettujan alapohjarakenteen päällä.

Leikkipiha-alue on jaettu kahteen osaan: yläpiha pienemmille lapsille ja alapiha isommille. Lasten aluetta rajaavat Kotkansiiven ja rautatien suunnissa kiinteät meluaidat ja 70 brm2 ulkovarastot.

Koulut ja päiväkodit

Projekti Pesäpuun päiväkoti
Laajuus 1 975 brm2
Rakennuttaja Vantaan kaupunki
Hankevaihe Valmistuu 2024
Sijainti Vantaa, Korso