Orimattilan seurakunnan virastotalo

Suunnittelukohde on Orimattilan seurakunnan virastotalo. Pääpiirustukset on päivätty 10.2.1977 ja allekirjoittanut Tapani Isotupa, arkkitehtuuritoimistosta Iivonen-Aho-Isotupa.

 

Rakennus on kolmekerroksinen (2 kerrosta + kellari), kantavat rakenteet ja sisäporras ovat betonia ja ulkoseinät sekä yläpohjarakenteet puuta. Pohjakerros sijaitsee kokonaisuudessaan maan pinnan alapuolella. Kulku pohjakerrokseen on järjestetty ulkopuolisen luiskan ja sisäpuolisen betonikierreportaan kautta. Yläkerroksessa on sijainnut virastotilojen lisäksi myös yksi asunto, joka on myöhemmin otettu virastokäyttöön. Pääosa viraston toiminnasta tapahtuu 1. kerroksessa. Kellarissa on teknisiä tiloja sekä varastotiloja ja suuri kirpputoritila.

Rakennukseen oltiin käynnistämässä iv-remontti huonon sisäilman johdosta kun saimme toimeksiannon osallistua hankkeen tilasuunnitteluun. Rakennuksessa oli paljon riskirakenteita, jonka johdosta rakennuksessa tehtiin seuraavat tutkimukset:

  • Kellarin sisäilmaselvitys 14.11.2014, Sisäilmatalo Kärki Oy
  • Sähkösaneeraustarpeen selvitys 12.11.2014, Lahden Sähkö ja Kone Oy 12.11.2014
  • Tiiveystutkimus 3.11.2014, Insinööritoimisto Entec Oy .
  • Iv-luonnos 3.1.2014, Vahanen-Yhtiöt / Heikki Kytö

Tehdyt selvitykset ja tutkimukset paljastivat rakennuksen huonokuntoiset ja tiivistämättömät rakenteet, sekä käyttöikänsä päässä olevan tekniikan. Laaditun hankesuunnitelman pohjalta seurakunta teetti kustannusarvion tarvittavista toimenpiteistä. Kustannusarvio osoittautui niin kalliiksi, että seurakunta päätti luopua peruskorjauksesta ja tutkia viraston toimintojen sijoituksen muihin seurakunnan käytössä olleisiin, hyväkuntoisiin rakennuksiin.

Hankesuunnitelmat

Projekti Orimattilan seurakunnan virastotalo
Laajuus 857 brm2
Rakennuttaja Orimattilan seurakunta
Hankevaihe Hankesuunnitelma valmistunut 2014
Sijainti Orimattila