Länsiharjun liikuntahalli

Länsiharjun koulun perusparannuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin tammikuussa 2016, jolloin tehtiin myös päätös erillisen liikuntahallin rakentamisesta Länsiharjun koulun tontille. Uudisrakennukseen tehtiin myös kouluterveydenhoitajan ja -lääkärin tilat sekä kouluhammashoitola, jotka jouduttiin siirtämään pois peruskorjattavasta vanhasta koulusta.

Uusi liikuntahalli oli kuulunut laajennusoptiona vuonna 2001 koulutontin kaakkoisreunaan valmistuneeseen ns. Pikkukouluun, mutta se oli jo ehditty poistaa Tilakeskuksen rakennusohjelmasta. Perusparannussuunnittelun myötä halli todettiin kuitenkin kokonaisuuden kannalta välttämättömäksi sekä liikunta- että juhlasalikäytössä. Halli toteutettiin aiemmin suunniteltuun paikkaan, mutta huomattavasti aikaisemmin kaavailtua suurempana. Hallin sisätila on salibandykentän kokoinen, näyttämöä voidaan hyödyntää tanssiharjoittelussa ja väestönsuojaan sisustettiin voimailusali. Oppilashuoltotilat on sijoitettu 2. kerrokseen puku- ja pesutilojen päälle.

Hallin liikuntatilat ovat annettua tilaohjelmaa suuremmat, mutta rakennuksen bruttoala on annetun ohjelman mukainen ja rakennuskustannukset alittivat budjetoidun.

Koulut ja päiväkodit

Projekti Länsiharjun liikuntahalli, uudisrakennus
Laajuus 1 598 brm2
Rakennuttaja Lahden kaupunki, Tilakeskus
Hankevaihe Valmistunut lopulliseen muotoonsa 2018
Sijainti Asemantausta, Lahti