Lahti Aqua

Osoitteessa Satamakatu 4 on vuodesta 1975 toiminut Lahden Vesilaitoksen, yhtiöitettynä Lahti Aqua Oy, jäteveden puhdistuslaitos. Laitos koostuu useista eri rakennuksista, joista alkuperäiset valvomo- ja huoltorakennukset ovat jäänyt vajaakäytölle laitoksen toiminnan ja prosessien kehittyessä.

Yhtiö osti puhdistamon Lahden kaupungilta 2013, jolloin ns. Tikkulan talo Satamakatu 2:ssa erotettiin omaksi kiinteistöyhtiökseen erilleen puhdistamosta. Yhtiön toimistotilat ovat olleet tähän asti vuokratiloissa Tikkulassa, mutta siirtyvät vuonna 2020 yhtiön omiin uusiin tiloihin.

Puhdistamokiinteistön uudistushankkeeseen kuuluu 2-3 -kerroksisen valvomorakennuksen perusteellinen korjaus ja laajennus. Puhdistusprosessia palvelevien tilojen ulkopuolella rakennuksessa säilytetään vain kantava teräsbetonirunko. Uudistettuun rakennukseen ja laajennusosaan sijoitetaan yhtiön toimisto- ja neuvottelutilat. Lisäksi pohjakerrokseen sisustetaan pieni näyttely- ja koulutustila. Tikkulan takana olevasta huoltosiivestä on purettu puolet pois uuden pysäköintihallin tieltä. Jäljelle jääneet sosiaalitilat uusitaan kauttaaltaan.

Toimitilat

Projekti Lahti Aqua, Satamakatu 4, käyttötarkoituksen muutos ja laajennus
Laajuus 4 643 brm2
Rakennuttaja Lahti Aqua Oy
Hankevaihe Työmaa käynnistynyt 12/2018, valmistuu 02/2020
Sijainti Lahti, Kartano