Kelokuusen päiväkoti

Kelokuusen päiväkodin uudisrakennus noudattaa Vantaan kaupungin kehittämään päiväkotikonseptia, sekä sen määrittämiä tilajärjestelyjä. Päiväkoti koostuu kuudesta kotialueesta, joihin mahtuu yhteensä 168 lasta ja se korvaa Variston päiväkodin ja vastaa lähialueen kasvavaan lapsimäärään.

Tontin korkeuserot ja L-mallinen muoto edellyttivät tavanomaisesta poikkeavia tilajärjestelyjä, sekä huolellista pihasuunnittelua.  Päiväkodin suunnittelussa tuli lisäksi huomioida lentomelu sekä kasvavien liikennemäärien tuomat melu- ja pienhiukkashaitat.

Sijoittamalla uudisrakennus Raappavuorentien suuntaisesti, rakennusmassa toimii samalla meluaitana ja piha-alue saadaan suojattua päiväkotitoimintaan soveltuvaksi. Tilakeskuksen hankevalmistelussa hankkeen tavoitehinta oli 8 020 000 milj. €.

Päiväkoti on kaksikerroksinen ja lähes kokonaan puurakenteinen. Kantavat väliseinät, ulkoseinät, sekä väli- ja yläpohjat toimitettiin työmaalle elementteinä.

Ulkoseinäverhous on pääosin pystypaneelia. Ulkoporrashuoneiden seinät ovat osin perforoitua peltikasetteja, joihin on kuvattu metsäneläimiä.  Vesikatto on polveileva satulakatto ja päällystetty bitumihuovalla.

Koulut ja päiväkodit

Projekti Kelokuusen päiväkoti
Laajuus 2156 brm2
Rakennuttaja Vantaan kaupunki
Hankevaihe Valmistunut 2023
Sijainti Vantaa, Myyrmäki