Kauppakeskus Trio, Facelift

Toimeksiantomme oli laatia toteutus- ja rakennuslupasuunnitelmat, joiden lähtökohtana oli Citycon Oyj:n teettämät Facelift -konseptisuunnitelmat.

Sisätiloista muutosalueeseen sisältyivät kauppakeskuksen 1.kerroksen sisäänkäynnit, kauppakäytävät ja sisäaukiot. Ulkopuolella muutoksia tehtiin Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun puoleisiin julkisivuihin sekä Aleksanterinkadun puoleiselle piha-aukiolle.

Sisätiloissa uudistettiin muutosalueen materiaaleja, opasteita, alakattoja ja valaistusta. Uusia pintamateriaaleja ovat mm. puupaneelit, sammalseinät ja puusälekatot. Vanhat metalliverkko -alakatot poistettiin.

Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun puoleisiin julkisivuihin rakennettiin uudet kahden kerroksen korkuiset peltiverhoillut valaisinkehät, joiden valonauhojen värisävy on muutettavissa. Muutostyön yhteydessä Vesijärvenkadun puoleisten pilastereiden klinkkeripinnat korvattiin maalatuilla laastipinnoilla kuten Aleksanterinkadun puoleisella julkisivulla. Julkisivujen vanhat katokset ja mainostelineet poistettiin.

Aleksanterinkadun puoleista sisäänkäyntikatosta laajennettiin ja katoksen valaistus uusittiin. Katoksen yläpuolelle asennettiin uusi rei’itetty profiilipelti -julkisivu kauppakeskuksen logon taustaksi. Sisäänkäynnin valomainokset korvattiin kahdella led -mainostaululla.

Aleksanterinkadun puoleisen piha-aukion kiveys uusittiin osittain ja ravintoloiden tarjoilualuetta rajattiin istutuslaatikoilla. Tarjoilualueelle asennettiin myös uusi valaistus.

Toimitilat

Projekti Kauppakeskus Trio, Facelift
Laajuus 3400 brm2 (sisätilat) + 500 brm2 (piha)
Rakennuttaja Citycon Oyj
Hankevaihe Valmistunut 2022
Sijainti Lahti