Jokiniemen koulu, B-rakennus

Jokiniemen koulukortteli sijoittuu keskeisesti Tikkurilan keskusta-alueelle. Kokonaisuus koostuu kolmesta rakennuksesta: Jokiniemen yhtenäiskoulu (rakennukset A ja B), sekä Tiedonjyvän päiväkoti (rakennus C).

Arkkitehtisuunnittelun toimeksiantoon sisältyi alueen rakennusten, peruskorjaus- ja laajennustarpeen selvittäminen hankesuunnittelun kautta. Hankesuunnitelman valmistuttua toimeksiantoa laajennettiin koskemaan myös A-rakennuksen peruskorjausta, sekä uuden Tiedonjyvän päiväkodin suunnittelua.

B-rakennuksen peruskorjaus liittyi käyttäjien runsaaseen sisäilmaoireiluun, sekä yksittäisten tilojen akustisten ja toiminnallisten ominaisuuksien parantamiseen. Rakennustöiden yhteydessä koulun keittiö- ja ruokailutiloja laajennettiin. Lisäksi luonnontiedon opetukselle rakennettiin uusi, kaksikerroksinen laajennusosa. Vanhoja opetussoluja muokattiin siten, että luokkien kokoa ja yhteyksiä oli mahdollista paremmin muunnella aina tarpeen mukaan.

Peruskorjauksen yhteydessä lvis-tekniikka uusitiin osittain. Tämän lisäksi tiivistettiin rakennusosien saumat ja uusittiin tilapinnat. Koulun välituntipihan pintamateriaalit ja varusteet uusittiin.

Koulut ja päiväkodit

Projekti Jokiniemen koulu, laajennus- ja peruskorjaus / B-rakennus
Laajuus 5470 brm2 + laajennukset 2022 1065 brm2
Rakennuttaja Vantaan kaupunki
Hankevaihe Käyttöön otettu 2022
Sijainti Valkoisenlähteentie 51, Vantaa
Status R2, kulttuurihistoriallisesti merkittävä