Hansaparkki

Hansaparkin peruskorjaus toteutetaan kerroksittain kahdessa vaiheessa. Ylemmän pysäköintitason ja Kauppakadun puoleisen ajoluiskan korjaus valmistui joulukuussa 2023. Alemman tason ja Kirkkokadun puoleisen ajoluiskan korjaus valmistuu toukokuussa 2024.

Hansaparkkia palveleva hissi Hansatorin puolella uusitaan ja torille rakennetaan uusi tuulikaappi hissin oven edustalle. Hissiin liittyvien hissiaulojen ovet muutetaan lasioviksi maanalaisissa kerroksissa ja kulkuyhteys parkkihallista hissille muutetaan esteettömiksi.

Rakenteiden korjauksia toteutetaan rakennesuunnitelmien mukaan esim. ylemmän parkkitason lattia tiivistyskorjataan ja pinnoitetaan uudelleen rakennesuunnitelmien mukaan.

Ajoluiskien pintarakenteita ja linjakaivoja uusitaan rakenne- ja LVI-suunnitelmien mukaan. Ulkopuolella olevat ajoluiskien osuudet varustetaan sähkölämmityksellä. Ajoluiskien nosto-ovet uusitaan.

Pääosin parkkihallin ja porrashuoneiden katto- ja seinäpinnat kunnostetaan ja maalataan. Parkkihallista porrashuoneisiin johtavat ovet vaihdetaan lasioviksi.

Talotekniikka uusitaan erikoissuunnitelmien mukaan, mm. savunpoistoajärjestelmää parannetaan ja paloilmoitinjärjestelmä uusitaan.

Toimitilat

Projekti Hansaparkki, peruskorjaus
Laajuus 14000 brm2
Rakennuttaja Kiinteistö Oy Hansaparkki
Hankevaihe Valmistuu 2024
Sijainti Lahti