Rauhallista Joulua ja Toimeliasta Uutta Vuotta 2024!

Kulunut vuosi 2023 on ollut toimistollemme työntäyteinen: toimistoamme ovat työllistäneet sekä julkiset että yksityiset rakennushankkeet.
Vantaan Jokiniemen A-rakennuksen peruskorjaustyömaa on jatkunut koko vuoden. Lisäksi olemme suunnitelleet Ahtialan kouluun laajennusta, sisäilmakorjauksia sekä koululle väistötiloja vanhalle terveysasemalle.

Uusi kouluhanke on Lahden Yhteiskoulun hankesuunnitelma, joka käynnistyi kuluvan vuoden keväällä. Hankesuunnitelman pohjalta on käynnistynyt nyt syksyllä vanhimman osan peruskorjaus-, sekä kanslian ja keittiön muutossuunnittelu.

Kahden puurakenteisen päiväkodin, Kelokuusen ja Korson, työmaat Vantaalla ovat olleet käynnissä myös koko vuoden. Kelokuusen päiväkoti on nyt vastaanotettu ja toiminta käynnistyy loppiaisen jälkeen. Korson päiväkoti valmistuu muutaman kuukauden myöhemmin.

Tänä vuonna käynnistyneitä päiväkotihankkeita ovat olleet Iitin kunnan Vuolenkosken ja Peltohiiren päiväkodit. Suunnittelu käynnistyi yhdessä Beraterin konsulttitoimiston kanssa tehdyn tilaselvityksen pohjalta ja hankkeet valmistuvat tulevan vuoden syksyllä.

Trion kauppakeskuksen ravintola-, liike- ja toimistotilojen muutossuunnittelu on työllistänyt toimistoamme läpi vuoden. Lisäksi työn alla on ollut kauppakeskuksen yhteydessä olevan Hansan pysäköintitalon peruskorjaus, jonka ensimmäinen vaihe valmistui joulukuun alussa.

Naapuritoimistomme Arkviirin kanssa yhteisiä hankkeita ovat olleet Lappeenrannan virastotalon peruskorjaus, joka tulee päätökseen alkuvuodesta 2024, sekä hotelli Scandic Lahti Cityn peruskorjaus, jonka suunnittelu- ja rakennustyöt jatkuvat vuoteen 2025 asti.

Olemme voineet jatkaa pääosin vanhalla henkilöstöllä, tällä hetkellä suunnittelijoita ja avustajia toimistolla on 10 henkeä. Vanhoista työntekijöistä sisustusarkkitehti Taru Kivioja on jäämässä vanhempainvapaalle helmikuussa 2024 ja tuuraajana on joulukuun alussa aloittanut arkkitehti yo. Emma Peltonen. Emma opiskelee Tampereen Yliopiston arkkitehtiosastolla ja toivoo valmistuvansa ensi keväänä. Myös osakkaiden suhteen on tullut muutoksia, kun arkkitehti Timo Kauppi lunasti syyskuussa osuuden yrityksen osakkeista.

Maailmalta kantautuvista huolestuttavista uutisista huolimatta olemme toiveikkaita tulevan vuoden suhteen. Talouden matalasuhdanteet ovat vielä tähän asti aina vaihtuneet noususuhdanteiksi – ennemmin tai myöhemmin. Kiitämme yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme Rauhallista Joulua ja taloudellisesti Toimeliasta Uutta Vuotta 2024!

Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara